Despre mine

Absolvent al Academiei de Muzica din Chisinau, Republica Moldova.

A fost angajat la Filarmonica Nationala din Chisinau in cele mai prestigioase orchestre: Orchestra “Lautarii” dirijata de Maestrul Nicolae Botgros, Orchestra “Mugurel” dirijata de Maestrul Ion Dascal, Orchestra “Barbu Lautaru” dirijata de Maestrul Petru Frecautanu.

A avut numeroase turnee in strainatate – Franta, Italia, Elvetia,  Suedia, SUA, Germania, Austria, Grecia, Belgia, Spania, Rusia, Turcia, Serbia, etc. A cantat in cele mai prestigioase sali de spectacole si restaurante. A participat la numeroase emisiuni televizate  din Las Palmas – Spania; TV5 Paris-Franta; TV din Belgrad-Serbia;

1992 – 1994 Profesor de clarinet si saxofon la Colegiul de Muzica “Stefan Neaga” din Chisinau.

2003- 2005 Profesor de clarinet si saxofon in Sacramento, California, SUA. A avut spectacole in orasele San Francisco : ( California ), Rin ( Nevada ), Phoenix ( Arizona )- SUA

http://www.oldfirstconcerts.org/artists/41/

In 2005 s-a stabilit la Bucuresti si a fost angajat in “Orchestra Nationala de Folclor” dirijata de Maestrii Gheorghe Zamfir si Constantin Arvinte. Cu aceasta orchestra a sustinut numeroase spectacole in tara si in strainatate.

A colaborat cu ansamblul “Cununa Carpatilor” de la Centrul National de Arta “Tinerimea Romana” din Bucuresti, dirijat de maestrul Gheorghe Popa .

A cantat alaturi de mari solisti ai folclorului romanesc din tara: Mioara Velicu, Irina Loghin, Sofia Vicoveanca, Gheorghe Turda, Maria Ciobanu, Steliana Sima,Elena Padure, Silvia Semeniuc, Ionut Sidau,Traian Frincu etc.

© Copyright 2014 SergiuBalutel.ro . Toate drepturile rezervate | Creare Site : AmiGio