Despre mine

Absolvent a Conservatorului de Stat “Gvriil Muzicescu”din Chișinău, Republica Moldova.

A fost angajat la Filarmonica Națională din Chișinău în cele mai prestigioase orchestre: Orchestra “Lăutarii” dirijată de Maestrul Nicolae Botgros, Orchestra “Mugurel” dirijată de Maestrul Ion Dascăl, Orchestra “Barbu Lăutaru” dirijată de Maestrul Petru Frecautanu.

A avut numeroase turnee în străinătate – Franța, Italia, Elveția, Suedia, SUA, Germania, Austria, Grecia, Belgia, Spania, Rusia, Turcia, Serbia, etc. A cântat în cele mai prestigioase săli de spectacole și restaurante. A participat la numeroase emisiuni televizate : Las Palmas – Spania; TV5 Paris – Franța; TV din Belgrad – Serbia;

1992 – 1994 Profesor de clarinet și saxofon la Colegiul de Muzică “Ștefan Neaga” din Chișinău.

2003- 2005 Profesor de clarinet și saxofon în Sacramento, California, SUA. A avut spectacole în orașele San Francisco : (California ), Rin ( Nevada ), Phoenix ( Arizona )- SUA

În 2005 s-a stabilit la București și a fost angajat n “Orchestra Națională de Folclor” dirijată de Maeștrii Gheorghe Zamfir și Constantin Arvinte. Cu această orchestră a susținut numeroase spectacole în țară și în străinătate.

A colaborat cu ansamblul “Cununa Carpaților” de la Centrul Național de Artă “Tinerimea Română” din București, dirijat de maestrul Gheorghe Popa.

Din anul 2016 până în prezent este angajat ca artist instrumentist în Orchestra de Muzică Populară “Flacăra Prahovei”, a Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiești, dirijată de maestul Marian Dovînca.

A cântat alături de mari soliști ai folclorului românesc din țară: Mioara Velicu, Irina Loghin, Sofia Vicoveanca, Gheorghe Turda, Maria Ciobanu, Steliana Sima,Elena Pădure, Silvia Semeniuc, Ionuț Sidau,Traian Frîncu, Constantin Enceanu etc.

© Copyright 2014 SergiuBalutel.ro . Toate drepturile rezervate | Creare Site : AmiGio